General Flight services

luchtfoto's Schermerhorn.

bestel informatie

bestellnr. 96-2a

bestellnr. 96-1a

 

 

 

mail for information: General Flight Services

Meer luchtfotografie


Voor het maken van de luchtfoto's wordt gebruik gemaakt van een eenmotorig vliegtuig.
De Cessna 172 is hiervoor zonder meer het meest geschikt. Bij dit vliegtuig, een hoogdekker, zitten de vleugels niet in de weg en kunnen de ramen worden geopend tijdens de vlucht. Dit verzekert een onbelemmerd uitzicht en kunnen indien het vliegtuig helling aanrolt zelfs fotos loodrecht naar beneden worden gemaakt.Dit vliegtuig kan ook langzaam vliegen hetgeen bewegingsonscherpte voorkomt. Maar evengoed wordt een sluitertijd van 1/1000 seconde gebruikt om dit tegentegaan. De hoogte wwarop wordt gevlogen is onder ander afhankelijk van het onderwerp. De minimale vlieghoogte waarop mag worden gevlogen is 150 meter buiten bebouwing en 300 meter boven bebouwing. Dit is doorgaans laag genoeg om woningen en bedrifspanden gedetaileerd weer te geven, voor overzichten van woonwijken en industrie gebieden is een hoogte van 500 meter in combinatie met een groothoeklens vaak het meest geschikt
Afhankelijk van de locatie van de onderwerpen wordt vertrokken vanaf Schiphol of de kleinere vliegvelden Lelystad en Tessel.
De gebruikte cameras zijn een digitale meer dan 10 megapixel spiegelreflex camera, maar voor overzichten wordt ook de middenformaat camera met dia film nog gebruikt. De diafilm wordt met behulp van een filmscanner alsnog omgezet naar digitaal. De digitale foto wordt dan nabewerkt voor beelduitsnede en kleur.
Afhankelijk van de wens van de klant wordt van de foto een vergroting afgedrukt of de foto wordt digitaal op CD geleverd.